Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Fot. Salony Agata

Fot. Salony Agata

  • Autor: Redakcja Biznesmeblowy.pl
  • 02 paź 2019 20:07

Salony Agata z nowym projektem: kuchnia i trend zero waste

Salony Agata w nowej akcji skierowanej do konsumentów chcą edukować i inspirować do pozytywnych zmian w życiu. Nowemu projektowi marki „Salony Agata od kuchni” przyświeca idea "zero waste".

Trend „Zero Waste” od dłuższego czasu spotyka się ze sporym zainteresowaniem – głównie dzięki zwróceniu się społeczeństwa w kierunku idei minimalizmu, a także myśleniu o ekologii czy etyce. Zgodnie z tak przyjętym stylem życia, nawet małe kroki wprowadzane przez nas w zaciszu własnego domu mogą prowadzić do dużych zmian.

Koncepcja „Zero Waste” to nie tylko mniej wyrzuconych artykułów spożywczych, to także brak marnowania przestrzeni.  Z tą myślą marka Salony Agata nawiązała współpracę z Jagną Niedzielską, szefem kuchni i doradcą kulinarnym, która opracowała przepisy w duchu „Zero Waste” inspirowane stylami aranżacyjnymi kuchni.

- Zero waste”, czyli minimalizowanie strat – dla mnie to styl życia, zgodnie z którym staram się generować jak najmniej odpadów, tym samym nie zanieczyszczając środowiska. W swojej kuchni ciągle szukam rozwiązań, które pozytywnie wpływają na środowisko, nasz portfel i dobry smak, i staram się dzielić tą wiedzą - mówi Jagna Niedzielska, szef kuchni i doradca kulinarny.

Jak wskazują badania FAO, Organizacji Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa, na całym świecie do śmietnika trafia 1,3 miliarda ton żywności. Tyle wystarczyłoby, żeby nakarmić 3 miliardy ludzi. Każdy z nas codziennie przyczynia się do produkcji tych odpadów, dlatego warto zwrócić uwagę na to, ile resztek trafia każdego dnia do śmietnika we własnym gospodarstwie domowym, a następnie podjąć działania mające na celu zminimalizowanie tej liczby.

Podczas eventu inaugurującego projekt „Salony Agata od kuchni” uczestnicy spotkania mieli możliwość wspólnego gotowania zrównoważonych posiłków i dyskusji na temat sposobów na niemarnowanie żywności i przestrzeni w codziennym życiu.


WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ