Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Apartament w Sopocie. Realizacja JT Grupa

Apartament w Sopocie. Realizacja JT Grupa

  • Autor: bm
  • 24 cze 2019 12:53 (aktualizacja: 26 cze 2019 13:02)

Biel z szarością i elementy koloru - zobacz jak urządzono apartament w Sopocie!

W centrum salonu sopockiego apartamentu stanęła duża, wygodna, narożna sofa marki Sits oraz dodatkowo miękki fotel Oyster marki Comforty. Całość dopełnił dywan Linie design oraz komoda zaprojektowana przez JT Grupa.

Duże przeszklenia, stonowane kolory i aranżacyjna konsekwencja to główne wyznaczniki nowego projektu architektów z pracowni JT Grupa – wakacyjnego apartamentu w nadmorskim kurorcie. Wnętrza tego mieszkania zapraszają do odpoczynku, spotkań z najbliższymi, chwilowego odcięcia się od obowiązków i zobowiązań.

Apartament o metrażu 80 m2 znajduje się na nowoczesnym osiedlu w Sopocie i jest miejscem na okazjonalny wypoczynek. W mieszkaniu znajduje się duży salon z aneksem kuchennym i wyspą, dwie sypialnie oraz dwie łazienki – jedna prywatna przy sypialni rodziców i druga ogólnodostępna. W całym mieszkaniu przede wszystkim postawiono na biel, którą w części dziennej przełamano szarością w postaci kanapy, dywanu, zasłon i poduszek oraz czarnymi elementami – kinkietami, stolikami kawowymi i lampą. Natomiast w sypialniach wprowadzono trochę koloru – u rodziców w postaci bordowych poduszek i narzuty, a w pokoju dzieci ciemno niebieskich tekstyliów oraz malarskiej, granatowej tapety z wzorem akwarelowych gór.

Dużo uwagi poświęcono części wspólnej, gdzie stworzono atmosferę sprzyjającą wypoczynkowi. Już na etapie planowania układ został zmodyfikowany – zamkniętą kuchnię otworzono na salon tak, aby powstała obszerna strefa relaksu. Sam salon został maksymalnie poszerzony, co razem z bardzo dużą ilością przeszkleń (dwie ściany pokryte są wysokimi oknami) stworzyło komfortowe miejsce, w których wszyscy domownicy znajdą swój azyl. W centrum salonu stanęła duża, wygodna, narożna sofa marki Sits oraz dodatkowo miękki fotel Oyster marki Comforty. Dodatkowo na ścianie obok sofy pomiędzy oknami umieszczono projektowane lustro, które jeszcze bardziej powiększyło optycznie wnętrze. Całość dopełnił dywan Linie design oraz komoda zaprojektowana przez JT Grupa.

W części kuchennej celowo zrezygnowano ze stołu – zastępując go wielofunkcyjną, dużą wyspą. Wyspa pomimo gabarytów wydaje się lekka optycznie, dzięki zastosowaniu białych frontów szafek i konglomeratu kwarcowego firmy Compac o rysunku kamienia statuario venato. Całą forma przypomina bardziej mebel niż tradycyjną kuchenną zabudowę. Fronty są w formie delikatnych kasetonów, co koresponduje z pozostałymi ścianami mieszkania, gdzie została użyta sztukateria. Ciekawym akcentem w kuchni jest dolny pas szafek górnych, których fronty pokryte są fornirem kamiennym w srebrzystym wykończeniu. 

W całości mieszkania duży nacisk położono na dopasowanie przestrzeni do potrzeb właścicieli. Dlatego wszystkie zabudowy stolarskie zostały zaprojektowane przez architektów z JT Grupy i są dedykowane tej przestrzeni. Tak powstała obszerna szafa we wnęce korytarza mieszcząca przestrzeń gospodarczą. Mebel ma fronty ramkowe wykończone szarym fornirem i grafitowym lustrem, uzupełnione pięknymi uchwytami marki super front. Korytarz prowadzi do łazienki ogólnej, utrzymanej w czarno-białej kolorystyce oraz dwóch sypialni – rodziców i dzieci.


WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ