Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Restauracja Łuski Ości. Projekt: The Space

Restauracja Łuski Ości. Projekt: The Space

  • Autor: bm
  • 21 cze 2018 13:06 (aktualizacja: 22 cze 2018 09:11)

Design i technologia czyli trendy w urządzaniu restauracji

Współcześni restauratorzy oczekują od architektów nie tylko realizacji konkretnych pomysłów na aranżację wnętrza, ale też tworzenia strategii wizerunkowych i doradztwa w zakresie nowoczesnych rozwiązań.

Dziś praktycznie nie ma już miejsca, o którym możemy mówić, że jest wolne od rozwiązań IT. Nawet restauracje. Wiedzą o tym najlepiej architekci z biura interdyscyplinarnego The Space, którzy na co dzień zajmują się kompleksowym projektowaniem restauracji wraz z doradztwem jeśli chodzi o rozwiązania, które warto wdrożyć w codziennej pracy takiego miejsca. Picie wina we francuskiej winnicy, kiedy siedzimy w warszawskiej restauracji? Czy technologia VR i AR wkrótce dotrze również do restauracji?

„Kiedy przychodzi do nas Inwestor z pomysłem na restauracje to najczęściej ma pełną wiedzę na temat tego jaka kuchnia będzie w niej serwowana i jaki chce mieć klimat. Aranżacje wnętrz pozostawia nam. W Polsce technologie, które mogą ułatwić prowadzenie restauracji praktycznie nie są wdrażane. Oczywiście poza podstawową jak np. możliwość zamówienia dania online. W innych krajach jest to już podstawa a u nas nadal wiele restauracji takiego ułatwienia dla Klientów nie ma. Wielu Inwestorów nie myśli o rozwiązaniach IT na etapie powstawania koncepcji, a później projektu. Jeden z naszych Klientów - sieć Pizza Dominium - zrobiła duży krok przed innymi. W 2012 roku wprowadzono innowacyjną wersję logo. Jako pierwsza stworzyła je w formie blue kodu - jego zeskanowanie za pomocą aplikacji umożliwiało pobieranie kart rabatowych na urządzenia mobilne” mówi architekt Dorota Maksymowicz, właścicielka interdyscyplinarnego biura projektowego The Space.

Architekci The Space współpracując z branżą HoReCa doradzają nie tylko w obszarze aranżacji wnętrz – do projektu podchodzą kompleksowo. Od projektu i wystroju po stworzenie strategii wizerunkowej restauracji a kończąc właśnie na doradztwie – jakie rozwiązania wdrożyć najlepiej.


WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ