Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Realizacja Viva Design/Dekorian

Realizacja Viva Design/Dekorian

  • Autor: bm
  • 07 lis 2018 09:05 (aktualizacja: 08 lis 2018 11:44)

Designerskie meble, funkcjonalny podział wnętrza - zobacz apartament w Warszawie!

Strefa wypoczynkowa płynnie łączy się tu z jadalnią. Przy dużym stole marki Cattelan Italia znajdzie się miejsce na osiem osób. Stąd już tylko krok do świetnie zakomponowanej kuchni. To warszawski apartament zaprojektowany przez Viva Design.

Przestrzeń 130-metrowego mieszkania została podzielona na dwie strefy, tak żeby mogła z niej wygodnie korzystać czteroosobowa rodzina. W części dla dzieci znalazły się pokoje dla syna i córki, każdy z osobną łazienką, a w części dla rodziców, ich sypialnia z łazienką oraz garderoba. Wspólną przestrzeń dla domowników i odwiedzających ich gości tworzy przestronny salon z otwartą kuchnią, gabinet, który jeśli jest taka konieczność, pełni rolę dodatkowego pokoju gościnnego oraz tzw. część gospodarcza z dużą pralnią i toaletą dla gości. 

Mieszkanie robi wrażenie już od wejścia. Na wprost drzwi rzuca się w oczy efektowna szklana mozaika z kwiatowym wzorem zaprojektowanym specjalnie na zamówienie gospodarzy. Pomysłowym rozwiązaniem w przedpokoju jest wnęka z pięknym onyksem. Tu można przysiąść np. podczas ubierania butów. To rozwiązanie ukryto w dużej szafie na okrycia wierzchnie z frontami wykonanymi ze spieków kwarcowych Laminam.

Salon od hallu oddziela regał zrobiony według projektu Viva Design, z chromowanym stelażem i półkami obitymi skórą. Za nim zaczyna się część wypoczynkowa z kominkiem i dużą biblioteką oraz wygodnymi skórzanymi sofami. Strefa wypoczynkowa płynnie łączy się tu z jadalnią. Przy dużym stole marki Cattelan Italia znajdzie się miejsce na osiem osób. Stąd już tylko krok do świetnie zakomponowanej kuchni. To królestwo pani domu, gdzie liczą się nie tylko ergonomiczne rozwiązania, ale i estetyka. Panuje tu nieskazitelny porządek bo większość sprzętów została ukryta w przepastnej zabudowie meblowej z pięknymi frontami obłożonymi kamienną okładziną. Szafki kuchenne ustawione w kształt litery L zostały zrobione na zamówienie u stolarza. Fornir w ciepłym, miodowym kolorze pięknie kontrastuje z kamiennymi detalami. Na blatach i ścianach zastosowano jasny kwarcyt. Spora wyspa kuchenna z wmontowaną płytą indukcyjną to dodatkowy blat do pracy, ale też do spożywania szybkich posiłków. Po dniu pełnym wrażeń pora na relaks, ale także na sen. W sypialni właścicieli pierwsze skrzypce gra wielkie łóżko marki Selva. Tuż obok zaaranżowano garderobę z frontami z przydymionego szkła.


WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ