Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Nowa siedziba firmy Vox. Fot. Vox

Nowa siedziba firmy Vox. Fot. Vox

  • Autor: mg
  • 14 maj 2018 15:06 (aktualizacja: 16 maj 2018 09:20)

Firma Vox rozpoczęła pracę w nowej siedzibie

Pracownicy firmy Vox rozpoczęli pracę w nowej siedzibie zlokalizowanej przy ul. Bukowskiej w Poznaniu. Za koncepcję i realizację projektu odpowiadali architekci z pracowni Bidermann+Wide.

W nowej siedzibie firmy Vox, zlokalizowanej przy ul. Bukowskiej w Poznaniu, na trzech piętrach połączono wiele nowoczesnych rozwiązań przestrzennych i funkcjonalnych. Jednym z głównych celów projektu było zintegrowanie zespołów trzech spółek Vox, dotychczas pracujących w różnych budynkach. Nowa, wspólna przestrzeń miała służyć na co dzień 115 osobom.

Naczelną wartością wszystkich działań Vox jest człowiek i zaspokojenie jego rzeczywistych potrzeb, a to ludzie związani z firmą są na co dzień pierwszymi testerami i odbiorcami rozwiązań projektowanych przez markę. Stąd wzięło się nietypowe podejście do tworzenia nowego biura. W efekcie powstało miejsce uwzględniające indywidualne preferencje pracowników, zapewniające im dużą swobodę w wielu obszarach związanych z realizacją firmowych zadań.

Punktem wyjścia naszej pracy było zrozumienie Vox i jego idei wyrażonej hasłem: wolność zaczyna się w domu. Już po kilku spotkaniach z częścią zespołu i uświadomieniu sobie, jaką energię wniosą do budynku, stało się dla nas jasne, że należy na nowo zdefiniować dla nich większość funkcji klasycznej przestrzeni biurowej. Kolejnym poziomem wyzwania był fakt, że Vox to firma z branży wyposażenia wnętrz, czyli poprzeczka postawiona wysoko. A esencją wyjątkowych potrzeb i dużej świadomości przestrzeni była bardzo konkretna wizja właściciela Vox, Piotra Wita Voelkela, który chciał sprezentować swojemu zespołowi możliwie jak najlepszą przestrzeń do codziennej pracy – opowiada Maciej Bidermann z pracowni Bidermann+Wide, autor projektu.

Do wyposażenia całego wnętrza wykorzystano meble z asortymentu Vox. W centralnym punkcie pierwszego poziomu zaprojektowano „domowy salon” – miejsce, w którym nie tylko można do woli testować produkty Vox, ale przede wszystkim, gdzie w ciepłej atmosferze można przyjmować gości oraz organizować spotkania ze współpracownikami. Tu jednak możliwości do odbywania kreatywnych burz mózgów, prezentacji i dyskusji się nie kończą. W biurze stworzono kilka nowatorskich formatów sal, m.in. salę kinową czy 15-minutowe laboratorium szybkich idei. Zaprojektowano też wyciszone wnęki do rozmów telefonicznych i wiele poukrywanych, a zarazem otwartych przestrzeni do pracy. Każdą z nich wyciszono panelami akustycznymi i wyposażono w notatnik XXL (niekończącą się rolę papieru). Na wszystkich piętrach powstały otwarte kuchnie z ekspresem i stołami. Na najbardziej wymagających członków zespołu czeka łóżko z kolekcji "4 You" oraz specjalna sala do air jogi.

Ściany w ciągach komunikacyjnych pokryto cytatami i sentencjami przyświecającymi marce Vox w codziennej pracy. Rdzeniem całego budynku jest winda, która łączy piętra biurowe ze znajdującym się na parterze salonem sprzedaży Vox.

Autorami projektu są Maciej Bidermann, Marta Fibich oraz Szymon Skrzypczak ze studia Bidermann+Wide.

 


WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ