PARTNER PORTALU:

Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Fot. Decoroom

Fot. Decoroom

  • Autor: bm
  • 06 marz 2019 14:05 (aktualizacja: 07 marz 2019 10:23)

Kuchnia dla wymagających – eksperci mówią, jak ją stworzyć

Funkcjonalność zamknięta w detalach, oryginalny, personalizowany design – to cechy kuchni, która powinna zaspokoić wymagania każdego klienta, również tego o najwyższych oczekiwaniach. Co na ten temat mówią eksperci – projektanci?

Poznanie codziennych potrzeb i rytuałów przyszłych użytkowników kuchni stanowi podstawę procesu jej projektowania, tak, by spełniała oczekiwania nawet najbardziej wymagających. Nowoczesna kuchnia staje się coraz częściej przestrzenią otwartą na salon, będąc niejako jego przedłużeniem. Dobrze, jeśli wpisuje się w całość koncepcji, nie tracąc na swojej ponadczasowości. Należy przy tym pamiętać o zastosowaniu elementów wspólnych dla całej powierzchni – materiałów, kolorów czy detali.

Czym jest kuchnia VIP i jak ją zaprojektować? Jak mówi Wioleta Cieślik, Kierownik Decoroom Kuchnie, to wnętrze „z meblami dla klienta o szczególnie sprecyzowanych wymaganiach, świadomego i znającego swoje oczekiwania. Kuchnia powinna odzwierciedlać jego styl życia i idealnie wpasowywać się we współczesne trendy, a jednocześnie mieć element ponadczasowości. Kuchnię VIP wyposażamy w niebanalne rozwiązania, które wychodzą poza klasyczny projekt. Dlatego jest unikatowa i niezwykle komfortowa w codziennej obsłudze”. Na taki charakter wnętrza składa się nie tylko oryginalny design, ale i ukryte elementy (systemy zamykania, zawiasy itp.). A dzisiejszych rozwiązań praktycznie nic nie ogranicza, poczynając od dostępu do wielu rodzajów użytych materiałów, kończąc na wyborze sprzętu AGD. Różnorodność pozwala nam tworzyć projekty na indywidualne zamówienie. „Wielowymiarową kuchnię tworzy także wykorzystanie materiałów pochodzących z różnych, często odległych części świata. Chodzi o kamienie czy drewno, które jako naturalny produkt już same w sobie mają indywidualny wzór”.

Dla klientów VIP niezwykle istotne są możliwości techniczne sprzętu, dostosowane do indywidualnych potrzeb i oczekiwań. Ergonomiczne rozwiązania sprawiają, że korzystanie z kuchni jest wygodniejsze, a czas pracy znacznie się skraca. W „inteligentnej” kuchni sprzęty AGD przystosowane są do bezprzewodowej komunikacji, np. funkcja zdalnie uruchamianego piekarnika czy automatyczne podnoszenie okapu. Takie wnętrze odzwierciedla nie tylko idące z duchem czasu technologie i działający szybciej sprzęt, ale także ekologiczne myślenie. „Coraz bardziej zwracamy uwagę na wysoką jakość sprzętów. Czy ich parametry i zastosowane rozwiązania pozwolą dłużej zachować świeżość produktów, dzięki czemu nie będziemy wyrzucać zepsutej żywności. Praca nad projektowaniem i wyposażaniem inteligentnej kuchni idzie właśnie w kierunku ochrony środowiska i dbałości o zdrowie.” przyznaje architektka.


WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ