Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Mieszkanie na warszawskim Bemowie. Projekt Decoroom

Mieszkanie na warszawskim Bemowie. Projekt Decoroom

  • Autor: bm
  • 25 wrz 2019 09:51 (aktualizacja: 26 wrz 2019 08:35)

Meblowe kontrasty i funkcjonalność – w mieszkaniu na warszawskim Bemowie

Kuchnię utrzymano tu w klasycznym kontraście – zabieg połączenia gładkich białych frontów i czarnego blatu sprawia, że ta strefa nabiera charakteru i nie przytłacza reszty mieszkania. W całym wnętrzu postawiono na prostotę i funkcjonalne rozwiązania.

Porządek, ład i wyciszenie z nutą retro to określenia, które doskonale oddają charakter nowej realizacji studia architektury wnętrz Decoroom – mieszkania na warszawskim Bemowie. Architekci oparli projekt na potrzebie uproszczenia przestrzeni i komfortowych rozwiązaniach.

Katarzyna Fotek, architekt odpowiedzialna za projekt zabudowy meblowej w całym mieszkaniu oraz kuchni, zrealizowała projekt zgodnie z głównymi założeniami, tworząc ascetyczną a jednocześnie praktyczną przestrzeń dla miłośników gotowania i przechowywania. Kuchnię utrzymano tu w klasycznym kontraście – zabieg połączenia gładkich białych frontów i czarnego blatu sprawia, że ta strefa nabiera charakteru i nie przytłacza reszty mieszkania. Znajdziemy tu niestandardowo dużo miejsca do przechowywania: sporą liczbę dobrze rozplanowanych szafek i szuflad oraz pokaźny blat roboczy. Cały blat ze spieku o bardzo wysokiej wytrzymałości doskonale poradzi sobie np. z wodą, tłuszczami, ale też z gorącymi i ostrymi narzędziami.

Zdrowy sen to luksus, który możemy sobie zapewnić poniekąd także odpowiednią aranżacją sypialni. Architekt wnętrz - Joanna Węgłowska - niekwestionowaną „bohaterką” tej przestrzeni uczyniła ozdobną tapetę za łóżkiem, która w jednej chwili przenosi nas na łono kojącej natury. Utrzymany w niebieskościach i zieleni motyw drzew idealnie komponuje się z żółtymi i musztardowymi poduszkami oraz pledem w kolorze ciepłego brązu, który zachęca do otulenia się i odpoczynku. Ciekawym elementem w sypialni są także metalowe drzwi z przeszkleniami, za którymi „ukryto” mały gabinet do pracy wstępnie przeznaczony na garderobę.

W dwóch niestandardowo wyposażonych pokojach dziecięcych pojawia się szersza paleta barw. Jedno z pomieszczeń jest bowiem sypialnią, w której na jednej ze ścian króluje urocza tapeta z bajkowym motywem a drugie przeznaczono na miejsce do zabawy. Dedykowanym dzieciom rozwiązaniem jest również tapicerowane siedzisko w przedpokoju, czyli wygodna wnęka obita miękką odporną na zaplamienie tkaniną, która pozwoli maluchom wygodnie przygotować się na wyjście z domu. Pod nim ukryto wysuwaną szufladę na buty i inne dziecięce drobnostki, które towarzyszom im podczas zabaw na zewnątrz. Dodatkowo pionowa wnęka od ziemi do sufitu optycznie podwyższa całe wnętrze, a granatowy kolor szafy nawiązuje do ściany w salonie zapewniając kolorystyczną i stylistyczną spójność.


WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ