Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Realizacja Studio O.

Realizacja Studio O.

  • Autor: bm
  • 28 sie 2019 08:32 (aktualizacja: 29 sie 2019 11:50)

Naturalne materiały i kolory ziemi – nowa realizacja Studio O.

Jest tutaj solidny, drewniany stół, zestawiony z lekkimi krzesłami. Otwarte półki w kuchni i masywna wyspa. W mieszkaniu klimat skandynawski przeplata się z industrialną surowością.

Architekci ze Studio O. chętnie wykorzystują szlachetne materiały, zgaszone kolory ziemi i unikają zbędnych dodatków. Poza tym cenią otwartą przestrzeń i nie boją się przeszkleń nawet w tak intymnych pomieszczeniach jak łazienka. Dzięki temu mieszkanie jest pełne światła i harmonii. 

Aga Kobus i Grzegorz Goworek, architekci ze Studio O. stanęli przed zadaniem zaprojektowania mieszkania o powierzchni 130 m2. W tym projekcie przeplata się duch Skandynawii z surowością wnętrz gospodarczych i delikatnością miękkich, naturalnych tkanin. Pomieszczenia płynnie przechodzą w kolejne i uzupełniają się funkcjonalnie. Kuchnia swobodnie łączy się z jadalnią i salonem.

Zarówno architekci, jak i przyszli mieszkańcy gustują w naturalnym drewnie. W jadalni stanął zatem solidny drewniany stół otoczony lekkimi, wygodnymi krzesłami marki Hay. Oprawę dla tych mebli stanowi ściana z białych cegieł. Ciekawym zabiegiem aranżacyjnym okazało się umieszczenie w części kuchennej masywnej wyspy na cienkich nóżkach. Tutaj również występuje drewno, które w ciekawy i przyjemny dla oka sposób łączy się ze stalą. Podobnie prezentują się otwarte półki, na których można postawić ulubione naczynia. W apartamencie zastosowano także “fabryczne” elementy. Należą do nich czarne stalowe krzesła, żeliwny grzejnik i industrialne oświetlenie. Wszechobecne drewno zasługuje też na uwagę ze względu na swój surowy charakter. Drewno, „dąb stuletni”, został dostarczony i znakomicie przygotowany do wykorzystania na blaty, półki, komody przez firmę Woodlight.

W mieszkaniu wszelkie tkaniny, włącznie z obiciami mebli, mają jasne, przyjemne barwy. Warto zaznaczyć, że pomimo obecności surowych materiałów, panuje tutaj klimat pełen ciepła, sprzyjający odpoczynkowi i wyciszeniu. Nawet w pokoju dziecięcym architekci zachowali umiar i ascetyczny dobór kolorów.


WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ