Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Nowa siedziba Software House w Gliwicach. Fot. Newmor Polska

Nowa siedziba Software House w Gliwicach. Fot. Newmor Polska

  • Autor: bm
  • 10 marz 2019 13:52 (aktualizacja: 11 marz 2019 08:27)

Nowoczesny open space w budynku dawnej poczty

Aranżacja tego biura jest nietypowa – przestrzeń do pracy, którą wyobrażamy sobie często jako nudną, ascetyczną i sterylną, tutaj wygląda zupełnie inaczej. Kreatywne podejście do projektowania, swobodne meble i wyposażenie – sprawiły, że można tu poczuć atmosferę sprzyjającą twórczemu myśleniu.

W Gliwicach, przy ulicy Dolnych Wałów 8, przez wiele lat funkcjonowała Poczta Główna. Budynek, który wyglądem przypominał średniowieczny zamek, przeszedł gruntowną rewitalizację, stając się nowoczesną i przyjazną pracownikom siedzibą The Software House - firmy z sektora IT. Za projekt odpowiada biuro Zalewski Architecture Group. Wykładziny dywanowe dostarczyła firma Newmor Polska, producent i dystrybutor systemów ściennych i podłogowych dla przestrzeni użyteczności publicznej.

Na potrzeby 150 osób Zalewski Architecture Group zaproponowało open space, znacznie odbiegający od rozwiązań, do których się przyzwyczailiśmy. Przestrzeń podzielono na mniejsze aneksy za pomocą ekologicznych ścianek. Zachowując poczucie więzi zespołowej, każdy pracownik zyskał w ten sposób miejsce sprzyjające większemu skupieniu. Zastosowanie drewna i wełny oraz zaproszenie do przestrzeni dużej ilości roślin dodatkowo wpłynęło na redukcję stresu, pozytywnie oddziałując na pracowników i gości biura.

Wykładziny w kolorze szaro – grafitowym subtelnie podkreślają aranżację i wytyczają ścieżki komunikacyjne. Wzory w dużym formacie zapewniają nowoczesny wygląd i akcentują poszczególne strefy, współgrając z pozostałymi elementami wystroju biura – kolorowymi meblami, zielonymi ścianami i drewnem.

„Architektura biura to język, którym mówi marka. Powiemy, że biuro jest wizytówką firmy, pierwszym wrażeniem, jakiego doznaje klient oraz pracownik, który także do pewnego stopnia jest... klientem. Nie mniej ważne jest drugie wrażenie, czyli jak przestrzeń biurowa sprzyja pracy, dobrej atmosferze, jak wyraża filozofię i wartości firmy. Ta rozmowa prowadzona jest za pośrednictwem architektury – dodaje Krzysztof Zalewski, właściciel Zalewski Architecture Group – A słowa te mają swoje odzwierciedlenie w nowej siedzibie Software House w budynku starej poczty w Gliwicach.


WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ