Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Fot. Aquaform

Fot. Aquaform

  • Autor: bm
  • 22 maj 2018 13:58 (aktualizacja: 31 maj 2018 09:50)

Pomysł na dużą przestrzeń w mieszkaniu - zobacz realizację

Stworzenie ciekawej aranżacji w przestronnym wnętrzu tylko na pozór wydaje się łatwe, zwłaszcza jeśli zależy nam na uporządkowanej i funkcjonalnej przestrzeni.

W projekcie ponad 200-metrowego domu, Inwestor oczekiwał wyeliminowania elementów w kolorze brązu, które pozostały po poprzednich właścicielach, a także uporządkowania wnętrza, tak żeby stało się przestronne i funkcjonalne. Architekt Agnieszka Noworzyń miała do dyspozycji dom o powierzchni ok 200 m2, rozdzielony na dwie kondygnacje. Parter to strefa wejścia (hol wejściowy oraz klatka schodowa), salon z kuchnią i jadalnią, łazienka dla gości, pokój biurowy. Na piętrze natomiast znajdują się trzy sypialnie oraz łazienka z pomieszczeniem gospodarczym, pełniącym także funkcję pralni.

Projektantka wykorzystała każdą wolną przestrzeń, dzięki temu powstało wiele ciekawych i przemyślanych schowków. Ten na buty to jeden z wielu przykładów, pozostałe to szuflady na różne drobiazgi, które ukryte są w przedłużeniu szafek kuchennych, tak aby zachowana została spójność wnętrza, a jednocześnie nie powstała kolejna półka, która mogłaby zaburzyć kompozycję. Ciekawie wykorzystano przestrzeń pomiędzy blatem kuchennym, a górną szafką w narożniku wysokiej zabudowy kuchennej - jest to idealne miejsce do schowania np. pojemnika z lekami, cukierniczki czy innych elementów zwykle wprowadzających chaos na blacie kuchennym.

„Drewniana ścianka” powstała przede wszystkim jako zawężenie strefy kuchni, a tym samym wydzielenie jadalni. Zamysłem było stworzenie przegrody tylko pozornej, tak aby nie zaciemniać wnętrza.

Znalezienie perfekcyjnego połączenia układu kolorystycznego i funkcjonalnego sofy wymagał miesiąca poszukiwań właściwego mebla. Założenie od razu było takie, że wystrój domu będzie stonowany, w myśl wyznawanej przez architekt zasady, iż „wnętrze ma być tłem dla domowników”, ale dzięki zastosowaniu mocnego akcentu w postaci kolorowej sofy nie staje się nudne i nabiera niepowtarzalnego klimatu.

W projekcie zastosowano wiele produktów polskich marek, przede wszystkim stół w jadalni firmy Fameg, wszystkie uchwyty w meblach robionych na wymiar to uchwyty firmy Zobal oraz oświetlenie polskiej marki AQForm Lighting Solutions.


WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ