Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Realizacja Studio O

Realizacja Studio O

  • Autor: bm
  • 22 lip 2019 12:52 (aktualizacja: 24 lip 2019 11:54)

Wnętrze pełne światła i naturalnych materiałów - nowa realizacja Studio.O

Otwarta przestrzeń, pełna światła i przeszkleń, stonowane kolory ziemi i szlachetne materiały wykończeniowe. Tak wygląda mieszkanie zaprojektowane przez Agę Kobus i Grzegorza Goworka ze Studio.O.

Architekci ze Studio O. projektują wnętrza, w których już na pierwszy rzut oka widać przywiązanie do natury. Wykorzystują szlachetne materiały, zgaszone kolory ziemi i unikają zbędnych dodatków. Poza tym cenią otwartą przestrzeń i nie boją się przeszkleń nawet w tak intymnych pomieszczeniach jak łazienka. Dzięki temu mieszkanie jest pełne światła
i harmonii.

Aga Kobus i Grzegorz Goworek stanęli przed zadaniem zaprojektowania mieszkania o powierzchni 130 m2. W tym projekcie przeplata się duch Skandynawii z surowością wnętrz gospodarczych
i delikatnością miękkich, naturalnych tkanin. Pomieszczenia płynnie przechodzą w kolejne i uzupełniają się funkcjonalnie. Kuchnia swobodnie łączy się z jadalnią i salonem. Zarówno architekci, jak i przyszli mieszkańcy gustują w naturalnym drewnie. W jadalni stanął zatem solidny drewniany stół otoczony lekkimi, wygodnymi krzesłami marki Hay. Oprawę dla tych mebli stanowi ściana z białych cegieł. Na podłodze usytuowano czarno-białą posadzkę. Ciekawym zabiegiem aranżacyjnym okazało się umieszczenie w części kuchennej masywnej wyspy na cienkich nóżkach. Tutaj również występuje drewno, które w ciekawy i przyjemny dla oka sposób łączy się ze stalą. Podobnie prezentują się otwarte półki, na których można postawić ulubione naczynia.

W apartamencie zastosowano także “fabryczne” elementy. Należą do nich czarne stalowe krzesła, żeliwny grzejnik i industrialne oświetlenie. Oryginalnego charakteru wnętrza nadają także włączniki i gniazda Berker z serii 1930, z czarnej porcelany Rosenthal, wracających do korzeni klasycznych łączników obrotowych. Wszechobecne drewno zasługuje też na uwagę ze względu na swój surowy charakter. Na jego połaci widać rysy, czy ślady po gwoździach. Drewno, „dąb stuletni”, został dostarczony i znakomicie przygotowany do wykorzystania na blaty, półki, komody przez firmę Woodlight.


WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ