Mat czy połysk - trendy w segmencie frontów kuchennych
Mimo utrzymującej się na niezmiennie wysokim poziomie popularności frontów i blatów kuchennych wykończonych w wysokim połysku, producenci półfabrykatów swoje oferty coraz częściej uzupełniają także o powierzchnie matowe, o czym mówi Malwina Rostalska, product manager w firmie Pfleiderer.
Malwina Rostalska, product manager w firmie Pfleiderer
Zwrot ku powierzchniom matowym w kuchni w sposób szczególny widoczny jest zwłaszcza w segmencie blatów kuchennych. Tu obserwujemy zdecydowany odwrót od wysokiego połysku, który poszukiwany jest w zasadzie jedynie w dekorach inspirowanych kamieniami i skałami (np. blat "Trawertyn" czy "Marmur Roma"). W takich przypadkach podkreśla on ich autentyczność.
Większość konsumentów szuka dziś rozwiązań matowych - gładkich i przyjemnych w dotyku, które uznawane są za bardziej eleganckie i subtelne. Dlatego nieustannie pracujemy nad nowymi rozwiązaniami powierzchni matowych, które będą jeszcze bardziej wytrzymałe i atrakcyjne estetycznie. Jednym z owoców tej pracy są blaty kuchenne Pfleiderer w strukturze "XTreme". "XTreme" oferuje niepowtarzalną głębię koloru, aksamitną, przyjemną w dotyku powierzchnię, a do tego odporność na zabrudzenia (np. ślady tłuszczu czy palców).
WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ