Rewolucja w kuchni - czyli co nowego na Living Kitchen 2019
Zmiany w trendach kuchennych postępują bardzo szybko i dotyczą nie tylko wyglądu, umeblowania, wyposażenia, ale też zwyczajów kulinarnych, zdrowia i stylu życia. Na takim założeniu opierają się organizatorzy targów „Living Kitchen”, które w styczniu 2019 odbędą się w Kolonii.
Jak wygląda kuchnia jutra? Jak inteligentnie połączyć design, gotowanie i styl życia? Dowiemy się tego w styczniu 2019 podczas wydarzenia „Living Kitchen”, towarzyszącego targom IMM w Kolonii. Zwiedzający będą mieli okazję zobaczyć wiele nowych rozwiązań, proponowanych zarówno przez znanych już dobrze, renomowanych producentów, jak i przez młodych projektantów o świeżym, nowatorskim spojrzeniu na design i lifestyle. Kuchenne wyspy i kuchnie z betonu, kuchenki parowe i okapy, roboty kuchenne i luksusowe grille – trendy w kuchni w ciągu ostatnich kilku lat zmieniły się dynamiczniej niż w czasie wcześniejszych 30 lat. Dokąd prowadzi nas ta transformacja?
"Przede wszystkim trzy rzeczy przyczyniają się do rozwoju współczesnej kuchni: innowacje w technologii urządzeń, trendy w projektowaniu oraz zmieniająca się kultura gotowania i jedzenia" - powiedział Matthias Pollmann, wiceprezes ds. zarządzania targami Koelnmesse . "Tylko wszystkie trzy razem definiują kuchnię jutra".
Podczas nabliższej edycji „Living Kitchen” zobaczymy trzy formaty wydarzeń: Future Technology, Future Design i Future Food Styles.
W ramach Future Design zobaczymy m.in. holistyczną koncepcję kuchni na 160 m2, zaprojektowaną przez Alfredo Häberli. "Możemy oczekiwać inspirujących i jednocześnie praktycznych rozwiązań" - zapowiada Dick Spierenburg, dyrektor kreatywny IMM Cologne. Na innej powierzchni wystawienniczej (około 240 m2) młodzi projektanci zaprezentują szerokie spektrum koncepcji kuchennych i akcesoriów. Będą to projekty i prototypy kuchni, wybrane przez międzynarodowe jury konkursu Pure Talents.
W ramach Future Technology nowatorskie rozwiązania technologiczne do kuchni zostaną pokazane na powierzchni około 600 m2. Z kolei format Future Food Styles zaprezentuje rozwiązania zgodne z najnowszymi trendami kulinarnymi, związanymi ze zdrowym stylem życia.
WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ