Mariusz Sieradzki z firmy Rejs zdradza przepis na funkcjonalną kuchnię
O przepis na funkcjonalną kuchnię zapytaliśmy podczas 4 Design Days Mariusza Sieradzkiego, technologa w Dziale Badań i Rozwoju firmy Rejs. Co jest kluczem do ergonomicznej kuchni?
Projekt kuchni musi być spersonalizowany przede wszystkim pod kątem potrzeb i oczekiwań użytkownika. Musimy przede wszystkim odpowiedzieć sobie na pytanie, kto będzie z niej korzystać: singiel, osoba młoda czy starsza, rodzina z dziećmi? Powinniśmy mieć też na uwadze wielkość kuchni: czy jest to oddzielne, zamknięte pomieszczenie, czy aneks? Projekt musi też być dostosowany do możliwości finansowych inwestora. Czas spędzony w takiej kuchni będzie przyjemnością - powiedział Mariusz Sieradzki.
Kuchnia funkcjonalna to kuchnia szyta na miarę. Jako producent oferujemy tak wiele rozwiązań, materiałów, systemów i akcesoriów, że daje to każdemu możliwość optymalnego wyboru - dodał.
Zdaniem przedstawiciela firmy Rejs, urządzając kuchnię, która ma nam służyć przez wiele lat, nie warto oszczędzać na materiałach. - Mam tu na myśli nie tylko blaty, szafki czy fronty, ale również to, co jest w środku, czyli systemy kuchenne - powiedział Mariusz Sieradzki. - Systemowe rozwiązania z bardzo dobrych, długowiecznych materiałów pozwolą korzystać z kuchni przez długie lata. Taką kuchnią będziemy mogli za dziesięć lat cieszyć się tak samo jak w pierwszym roku użytkowania.
WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ